Professional Certificates
Public Key Infrastructure

Snel

Eenvoudig en snel online aanvragen van je certificaten en in een eigen omgeving te beheren.

Transparant

Bij ons geen verborgen kosten, wij houden je op de hoogte van alle veranderingen.

Eigen omgeving

Self service portal voor het eenvoudig beheren van alle aanvragen.

De certificaten van Digidentity

De uitwisseling van gegevens vindt steeds vaker online plaats, tussen bedrijven en met de overheid. Deze communicatie moet natuurlijk wel veilig zijn en daarvoor levert Digidentity – als Qualified Trust Service Provider - verschillende soorten certificaten.

De certificaten van Digidentity voldoen aan de allerhoogste eisen van de overheid en de Europese eIDAS regulering.

PKIoverheid staat voor de Public Key Infrastructure (PKI) van de Nederlandse overheid. Dit systeem regelt uitgifte en beheer van digitale certificaten onder autoriteit van de Nederlandse staat. PKIoverheid biedt een hoog betrouwbaarheidsniveau voor alle certificaattypen.

SBR certificaat

Met een PKIoverheid SBR certificaat krijg je toegang tot het digitale loket van de overheid via Standard Business Reporting (SBR). Snel, eenvoudig en betrouwbaar. Met dit certificaat word je herkend als vertrouwde afzender en heb je een beveiligde verbinding met de elektronische postbus van de overheid.

SSL certificaat

Een SSL-certificaat gebruik je om je website te beveiligen. Een PKIoverheid SSL-certificaat verschilt van een PKIoverheid services certificaat. Je kunt er geen belastingaangifte mee doen. Bij een PKIoverheid SSL-certificaat hoef je daarom ook geen OIN-nummer op te geven. Verder zijn beide certificaten hetzelfde.

Beroeps certificaat

Bij elektronische communicatie is het niet mogelijk om een 'natte' handtekening te gebruiken. Met een beroepscertificaat kan de ontvanger van het elektronisch bericht onomstotelijk vaststellen welke persoon dit bericht ondertekend heeft en dat deze persoon bevoegd is om zijn werkzaamheden uit te voeren. In het geval van een AA of RA betekent dat dat hij ingeschreven staat in het accountantsregister. Beroepscertificaten zijn voorbehouden aan beoefenaars van een erkend beroep, zoals Accountant-Administratieconsulent en registeraccountant.

Jet identiteit veilig online te gebruiken

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Digidentity verleent service aan